Hur man reparerar en skadad DVD

January 19

Hur man reparerar en skadad DVD


Korrupta DVD fungerar inte i någon DVD-spelare eller skivenhet, vilket gör DVD effektivt värdelös. Mest korrupta DVD orsakas av repor i botten av DVD där data har bränts. Reparera repor kan oftast leda till en markant förbättring av DVD prestation och återhämtning av korrupt data. Genom en kombination av att återskapa data fortfarande tillgängliga blandat med mekaniskt förbättra kvaliteten på skivan, kan de flesta DVD räddas i viss utsträckning.

Instruktioner

Hur man reparerar en skadad DVD

1 Återvinna så mycket data från DVD som möjligt. Sätt in DVD i en DVD-enhet på en dator och använda ett data recovery tool (av vilka många är tillgängliga gratis på Internet) för att återvinna så mycket data från DVD som möjligt. Om DVD är inte sparas eller blir ytterligare skadad i reningsprocessen, kommer dessa poster förblir intakta.

2 Rengör DVD av alla synliga rester med en mjuk trasa. Undvik pappershanddukar och grova tyger, eftersom detta kan orsaka ytterligare skador på DVD.

3 Gnid kliade sidan av skivan med sandpapper. Gnugga i en fram och tillbaka sätt längs en horisontell axel. Gnid sandpapper på alla repor som finns på baksidan av DVD. Undvik att gnugga i en cirkelrörelse, eftersom detta kommer att ytterligare skada skivan. Kom ihåg att du är lätt att skrapa på ytan med sandpapper att polera ut repor. Inte gå överbord och ytterligare skada skivan. Tålamod och en lätt beröring är nyckeln.

4 Applicera polerföreningen till skrapat ytan på CD. Använd nog av putsförening för att täcka repad eller skadad område. Eftersom du kommer att torka bort det ändå, det spelar ingen roll hur liberal dina droppar.

5 Shine skivan genom att gnida en duk och tillbaka över det, arbetar poler föreningen i skivan. Upprepa polering och lysande tills repor försvinner.

6 Testa skivan på ett tillförlitligt DVD-spelare. Om det inte finns någon förbättring, kontrollera skivan för ytterligare repor. Om fler hittas, upprepa processen tills hela skivan är ren.