Så här kontrollerar den bakre krängningshämmare

May 30

En krängningshämmare är en längd av rörformig metall som bultad till endera sidan av upphängningen på den främre eller bakre delen av ett fordon. De flesta fordon har främre och bakre krängningsstänger, även om vissa bara förlita sig på en främre krängningsstång. Syftet med en krängningsstång är att minska den mängd kropps rulla en fordons erfarenheter i ett hörn, vilket är hur långt bilen lutar mot utsidan av svängen. Detta inträffar eftersom den bar som är bultad till de båda ändarna av suspensionen och chassit i mitten tvingar den sida av fordonet som är närmast insidan av svängen mot marken.

Instruktioner

1 Lossa muttrarna för bakhjulen. Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft och sänka den på ett par pallbockar. Avsluta att ta bort muttrarna och hjulen. Även om det inte är ett krav för att ta bort hjulen för att inspektera en bakre krängningshämmare, ta bort dem kommer att ge mer utrymme för att inspektera det.

2 Leta reda på krängningshämmare. Detta kommer att vara en tunn (12 mm till 35 mm som mest, i allmänhet) bar som är bultad till suspensionen vid vardera änden via drop länkar och är fäst vid fordonets chassi i mitten av fältet med en par fästen och bussningar.

3 Inspektera släppa länkar, som kommer ut i slutet av krängningshämmare i 90-graders vinkel och gå ner eller upp till där de är fastskruvade till suspensionen. Drop länkar bör inte brytas eller rost på något sätt. Länkarna kommer troligen att ha bussningar på vardera änden för att isolera vibrationer. Dessa bör vara i god form och inte alltför uttorkade eller sprucken inte heller vara alltför deformerade.

4 Inspektera baren själv där släppa länkar fast liksom längden på baren. Baren bör inte vara rostig (osannolikt) och ska fästas säkert till slut förbindelser med alla rätt hårdvara. Inspektera fästen som Skruva fast krängningshämmare i chassit. Det kommer att finnas bussningar mellan baren och konsolerna att isolera konsolerna. Bussningarna bör vara i god form, utan överdriven sprickbildning eller stretching. Se också till att fästena är fastskruvade ordentligt i chassit och inte missa några bultar.