Hur man byter olja i en Harley Heritage

April 15

A Heritage Harley-Davidson är en tungviktare, Twin Cam motorcykel med tre oljefack. För att förlänga din Harley motorns livslängd, måste du byta olja rutinmässigt. Oljebyten bör göras medan motorcykeln är i upprätt läge, stödd på sidostödet.

Instruktioner

1 Starta motorcykeln och låt den gå i flera minuter och sedan stänga av den (detta gör det möjligt för oljan att flöda snabbare). Använd en platt nyckel, enkel fälla nyckel eller spärrnyckel för att ta bort oljefiltret.

2 Sätt en större droppkärl under Harley oljefilter hål för att fånga all olja som rinner ut ur oljetanken filterhålet.

3 Leta upp din motorcykel oljetank i botten nära transmissionen.

4 Ta bort avtappningspluggen från framsidan av oljetanken med hjälp av en hylsnyckel, företrädesvis när motorn är varm. Var försiktig så att du inte blir bränd av het olja.

5 Låt den använda oljan rinna fritt och häll rakt in i droppkar. Ta bort filter pinnar för att förbättra flödet. Låt den gamla oljan rinna ut helt.

6 Installera en ny tio-mikron filtret för hand, skruva på tätt i filterhålet.

7 Fyll din Harley oljetank med ny olja i enlighet med mängden och nivån som anges i bruksanvisningen (ungefär en kvart).

8 Testkör ditt arv Harley-Davidson för att kontrollera resultatet av dess motor när oljebyte. Kontrollera din oljenivån och tillsätt mer smörjolja vid behov.

Tips

  • Att låta din Harley att köra för en bit innan oljan avtappas kommer att tillåta alla gamla oljan rinna ut, men kom ihåg oljan blir något varm, så undvik att röra den när den rinner ut.