Hur att mäta avståndet till en HDTV

October 27

Hur att mäta avståndet till en HDTV


Innan man kan avgöra vilken storlek HDTV du kommer att köpa, är det klokt att överväga hur långt du kommer att sitta där den ska installeras. Fastställande detta avstånd kan hjälpa dig att bestämma den ideala HDTV storlek för ditt rum, eller hur du kanske vill ordna din sittplats. Det finns flera online-räknare för att hjälpa dig att bestämma den ideala avståndet baserat på HDTV skärmstorlek, varav några är listade i avsnittet Resurser. Men du kan också göra de mätningar och göra beräkningarna själv.

Instruktioner

1 Mäta den diagonala längden av HDTV-skärm. Använd måttband och mäta avståndet mellan det övre vänstra hörnet av skärmen och det nedre högra hörnet av skärmen.

2 Multiplicera antalet, i inches, med 1,5. Till exempel om storleken på HDTV-skärm är 47 inches, och du multiplicera det med 1,5, är resultatet 70,5 inches, eller knappt 6 fot. Detta är en minsta rekommenderade läsavstånd.

3 Multiplicera storleken på HDTV-skärm igen, i inches, med 2,5. Till exempel om storleken på HDTV-skärm är 47 inches, och du multiplicera det med 2,5, är resultatet 117,5 inches, eller nästan 10 fot. Även om detta inte är en maximal rekommenderad läsavstånd, kan det vara en bra övre gräns för läsavstånd.

4 Placera bild säte, såsom en stol eller soffa, inom dessa två avstånd. I detta exempel är den rekommenderade synavstånd mellan 6 och 10 fot för en 47-tums HDTV. Flytta stolen närmare och längre bort inom dessa gränser tills du hittar det avstånd som bäst passar dina personliga preferenser.