Skaffa en nyckel för din bil

February 1

Skaffa en nyckel för din bil


När du förlorar nycklarna till din bil, det finns ingen anledning till panik, men du behöver göra några fotarbete för att få en ny nyckel. En av de mest tillförlitliga metoder för att få en ny nyckel är att gå direkt till en av biltillverkarens officiella platser för att få en kopia. Innan du går, ta några förberedande åtgärder för att säkerställa att bilen återförsäljare kan hjälpa dig.

Instruktioner

1 Ring din väg tjänst att ha bilen dörren öppnas om du stängs ute. Ta bort alla i bilen pappersarbete, såsom registrering, titel och försäkringskort. Ta ner bilens VIN (Vehicle Identification Number), som vanligen ligger ovanpå instrumentbrädan, om det inte är tryckt på dina papper.

2 Köra bilen till närmaste återförsäljare som tjänster din typ av bil. Fråga vägen serviceföretag att bogsera bilen till en återförsäljare Om du inte kan köra bilen utan nyckel (vissa bilar har tryckstartknappar).

3 Presentera dina papper och identifiering till återförsäljarens serviceavdelningen och förklara ditt behov av en ny nyckel. Du kommer förmodligen att behöva betala en avgift för den nya nyckeln, som sträcker sig från $ 20 till $ 175 per nyckel beroende på återförsäljare och typ av nyckel, enligt Kostnad Helper. Du kan behöva vänta ett par timmar till ett par dagar för att ta emot ersättning. Återförsäljare antingen beställer en ny nyckel enligt din VIN, skär en ny nyckel, eller ersätter låscylindrar och ger dig en ny uppsättning nycklar.

Tips

  • Om bilen har ett larmsystem och du förlorar summer modulen, måste du besöka företaget som installerade larmet (eller tillverkaren) för att få en ersättnings summer enhet.
  • Vissa låssmeder eller järnaffärer kan också ersätta bil dörrlås. Låssmeder kan oftast skapa kopior av äldre modell nycklar som inte innehåller marker.