Yamaha Utombords Verktyg

June 19

Yamaha Utombords Verktyg


Underhåll med de rätta verktygen är viktigt för varje motor, särskilt marina utombordsmotorer, som ofta måste klara extrema väderförhållanden såsom plötsliga förändringar i temperatur, högt tryck och belastning, och invasiva, salta vatten. Yamaha har sitt eget sortiment av trimmad professionella verktyg för att hjälpa dig att hålla din utombordare i toppform och utföra till sitt bästa.

avskiljande filtret

En Yamaha 10-micron bränsle och vattenavskiljande filtret är nödvändig i alla typer av utombordsmotorn. Helst bör detta filter bytas ut eller åtminstone kontrolleras för tecken på slitage var tre till sex månader, enligt Yamaha Motor. Detta motsvarar cirka 50 till 100 timmar yttre användning. Det är också en viktig del av Yamaha vinterförvaring setup, ett program för att hålla utombordaren fullt fungerande under hårdare månaderna.

Ring gratis Fuel Additive och oljefilter

För optimal prestanda och för att undvika kostsamma, tidskrävande reparationer, "Yamalube" bränsletillsats ska vara i drift året runt och i kontinuerlig användning i antingen två- eller fyrtakts Yamaha utombordsmotorer. Skydd mot kol uppbyggnad är en av de viktigaste prioriteringarna för utombordare, och ring gratis tillsatssystem hindrar det från att hända. Rengör befintliga bränsleledningar med ny tillsats regelbundet. Byt oljefilter på en regelbunden basis. Håll oljeblandning på 100-till-1 för optimal prestanda, enligt Yamaha Motor.

Stabilisator, balsam och Battery Protector

Dessa är viktiga punkter för användning med utombordare som lider extrema temperaturer och konstant angrepp från salt vatten. Balsam och stabiliseringsmedel skyddar mot etanol skador och nedbrytning bränsle, vilket kan hända på så lite som 30 dagar från installationen. Undvik också rostiga, fel-benägen batterier med Yamaha batteri skyddsmedel.

Multimeter

En multimeter är ett enkelt tillägg till din verktygssamling. Använd en multimeter för att kontrollera de elektriska anslutningarna i utombordaren och för att hjälpa dig att identifiera eventuella områden där det kan vara ett problem. Detta fungerar särskilt bra under den tid då du har identifierat ett problem, men kan inte riktigt räkna ut vad som hänt eller om problemet beror på. Multi är små, vanliga delar av utrustning, så det finns ingen anledning att inte ha en med dig hela tiden.

Skona NGK tändstift och tändstift Tool

Tändstift är viktiga komponenter i motorn och är inte stor, så det är möjligt att hålla några reservdelar i båten. bär alltid ett tändstift verktyg så att du kan utföra en swap på plats. De flesta hobbyister tycker att det är rakt fram för att ersätta tändstift i båtar eller bilar, så en professionell rådgivning behövs oftast inte, men konsultera din manual och se till att du är säker på att du kan slutföra uppgiften innan den startas.

Power Trim och Tilt Fluid

En annan grundläggande kriterierna kontroll och reparation underhåll är kvalitet och prestanda på power trim och tilt vätska. Regelbundna lägre inspektioner enhet bör belysa eventuella problem. Se till att propelleraxeln är välsmord med marint fett. Fyll nivåerna av trim vätskor med hjälp av Performance Power, en Yamaha produkt utformad speciellt för att motstå höga temperaturer och tryck och för att förbättra styrförmågan hos styrenhet.

smörjmedel

Inte ett mekaniskt verktyg som sådan, men fabriks godkänd "Yamalube" 4M (fyrtaktsmotorer) eller 2M (tvåtaktsmotorer) FC-W eller TC-W3 smörjmedel är lika viktigt som något verktyg. Varje reparerad eller ersatt komponent behöver inköras korrekt och förseglas och skyddas med smörjmedel, som också underlättar rörelse och sträcker sig den totala livslängden hos motorn när den används. se även växel fall är välsmord med specialistkugghjuls fall smörjmedel.