Olika typer av tunnelbanevagnar

March 17

Olika typer av tunnelbanevagnar


Den första underjordiska tågtrafiken skapades i London 1863. Londons system fortfarande är i bruk i dag, effektivt transporteras tusentals människor över hela staden och dess design härmade i andra städer som New York, som öppnade sin Interborough Rapid Transit (IRT) tunnelbana 1904. Sedan dess har tunnelbana systeminnovationer ingår utveckling av olika typer av tunnelbanevagnar.

Q-Type

Nu pensionerad, New York tunnelbana systemets Q-typ tunnelbanan bilen blev en ikonisk bild för staden. Skapad i slutet av 1930-talet, gick Q-typ bil genom en mångfald av moderniseringar före sin avgång i 1969.The Q står för "Queens."

C-Type

Av C-typ tunnelbanevagn var en form av förhöjd bil och innehöll 3 halvpermanenta enheter. Flottan ritades i början av nittonhundratalet med automatiska dörr kontroller som drivs i New York på BMT Fulton Street Line. De har sagts vara den fulaste av tunnelbanevagnar. Deras golv och tak förlängningar, monterade på innehålla utrustning för skjutdörrar, gav en oortodox utseende. Trots detta ser bilarna användes för en rad årtionden fram till 1956 då den sista av designen sattes i pension.

T-Type

Olika typer av tunnelbanevagnar

En T-Type tunnelbanevagn.

T-typ tunnelbanevagn är den senaste transport på tunnelbanan systemet i Toronto, Kanada. Tidigare Toronto tunnelbanevagnar har utformats av Hawker-Siddeley, som hade varit designa bilar sedan 1960-talet, men köptes ut av Bombardier. T-typ tunnelbanevagnar har bredare dörrar än tidigare modeller och fönstren har skurits ned i storlek. Inuti bytte säte avstånd till två sido inför utrymmen, ner från tre. Designen har ett elegant utseende och bilarna har snabb acceleration. Den T-typ har också använts i New York City.

R-Type

R-typ tunnelbanevagn, även känd som "Redbird," användes första gången i New York 1932 och fortsätter i bruk i dag. R-142A-modellen är en av de mest aktuella tunnelbanevagnar och har modern design, inklusive elektroniska visuella meddelanden och en nödsituation passagerare intercom-system.