Nackdelarna med turboladdare

March 17

Turboaggregat är utformade för att avsevärt öka en motors hästkrafter och orsaka fordonet att arbeta vid högre hastighet. En turboladdare är en typ av gas kompressor som ökar mängden bränsle som kan brännas i en motor, vilket förbättrar prestanda. Samtidigt ha den ytterligare kraften i en turboladdare kan komma med klara fördelar har denna anordning vissa nackdelar också.

Installation

Installationen är en nyckelkomponent i effektiviteten av en turboladdare, och inte alla mekaniker är i stånd att installera ett ordentligt. Om mekanikern gör även en mindre misstag, kommer det inte bara att göra turbo ineffektiv, men kan orsaka skada i motorn.

Systemet

Systemet i vissa fordon kanske inte kan hantera en turboladdare och kan leda till att systemet inte fungerar och bryta ner. Detta orsakas ofta av otillräcklig bränsle-syreförhållande. En professionell mekaniker måste göra ändringar i motorn och öka bränsleförhållandet för att säkerställa maximal nytta av turboladdaren. Turboladdare kan också orsaka slitage på en motor och kan också kräva en motor som ska ersättas tidigare än förväntat.

Kosta

Turboaggregat är ganska dyra, och det är viktigt att avgöra om fördelarna är värt kostnaden. Vid beräkning av kostnaden för en turboladdare, är det också viktigt att inkludera serviceavgift och installation. Turboladdare kostar ofta mellan $ 2000 och $ 5000 som 2010.

Körning

Eftersom turbo fordon färdas i höga hastigheter, kan eventuella fel leda till farliga situationer. Medan en turboladdare kan vara till nytta för dem som bor i bergen och behöva klättra branta backar, färdas i höga hastigheter kan orsaka en förare att svänga av vägen eller krascha in i ett annat fordon. Körning vid höga hastigheter kan vara farlig på kommersiella vägar och leda till olyckor eller upphävande av licens.