Felsökning en Philips TV utan ljud

January 28

Philips är en av de ledande tillverkarna i modern tv-teknik. När det gäller problem med ljud på en Philips TV, är att lösa problem i allmänhet inte en svår fråga. Medan felsökning är ganska enkelt, kan dessa metoder inte fungerar i vissa fall. Om så är fallet, och problemen kvarstår, kontakta din lokala Philips-återförsäljare eller rådfråga en TV reparationspersonal.

allmän felsökning

Om du inte höra ljud från TV: n, kontrollera volymen. Kontrollera också om dämpningsfunktionen är aktiverad. Även om dessa åtgärder är enkla, de är ofta bland de mest förbisedda frågorna när det gäller TV ljudproblem. Mute-funktionen är ofta styrs med fjärrkontroll, så om det inte stängs av, byt ut batterierna. Om du har någon enhet ansluten till hörlursuttaget, koppla ur den; ibland TV kommer stänga av ljudet automatiskt när hörlurar är anslutna.

Philips ljudfunktioner

Philips TV är utrustad med några speciella menyfunktioner för att styra ljudet. Tryck på "Meny" på fjärrkontrollen för att komma till inställningsmenyn, vilket gör att du kan justera ljudalternativ, inklusive utjämning, sund balans, och högtalare volym. Se till att "balans" och "utjämnings" är inställd på en hörbar nivå. "TV-högtalare" alternativet ska vara inställd på "on", så att ljudet går via TV: ns högtalare.

externa enheter

En extern enhet, till exempel en DVD-spelare, videobandspelare eller kabelbox, kan också vara orsaken till en ljudproblem. Om du bara har ljudproblem när du använder dessa enheter, undersöka dem först. Kontrollera kablar som löper mellan enheten och TV: n. Om du ser röda och vita RCA-ljudkablar, se till att den är ordentligt insatt i rätt, respektive ingång och utgång. Om det ser ut gamla och slitna, ersätta det med nya, tjockare RCA-kablar. Om du använder ett hemmabiomottagare för att lyssna på ljud via stora högtalare, dubbelkolla anslutningarna, kablage och volym / mute nivå genom fjärrkontrollen eller frontpanelen.