Betydelsen av nya produktutvecklingsprocessen i mobiltelefonmarknaden

June 16

Betydelsen av nya produktutvecklingsprocessen i mobiltelefonmarknaden


Som i de flesta sektorer i ekonomin, utveckling av nya produkter och innovationer på marknaden för mobiltelefoner är av avgörande betydelse för företagets värde, försäljning och lönsamhet. När det gäller marknaden för mobiltelefoner, en mycket konkurrensutsatt sektor där flera leverantörer vie för kundens önskemål och lojalitet, är sikten från nya enheter och tjänster en särskilt viktig del av varumärket framgång, ett faktum som lätt kan ses i den obevekliga införandet av nya modeller och servicepaket som mobiltelefontillverkare och mobiltelefon tjänsteleverantörer.

Innovation och företagsvärde

Innovation och produktutveckling ger en rad patent som skyddar immateriella rättigheter av utvecklare och helst se en avkastning på investeringar i forskning och utveckling. Dessa patent, naturligtvis, är värdefulla i sig och kan även köpas och säljas av företag, vilket innebär att innovationsprocessen skapar företagets värde genom patent ägande. Marknadsundersökningar från UC Berkeley dessutom tyder på att investerare är mer benägna att köpa aktier i företag som de uppfattar som tekniska ledare inom, vilket skapar en märkbar påverkan på marknadsvärdet på företag med aggressiva innovationsstrategier. Rapporten skiljer även mellan verkligt innovativa nya produkter och imiterande produktutveckling, där tillverkare kopierar förskott för sina konkurrenter. Även om båda processer skapar värde, har den mest uttalade positiv effekt på företagsvärdet verkligt innovativ produktutveckling.

Innovation och konsumentpreferenser

Även lagervärden är viktiga för företag, försäljning är ytterst den viktigaste drivkraften för lönsamhet. Med en försäljning, dock är utveckling av nya produkter också avgörande. Särskilt i rika marknader som Förenta Staterna, visar konsumentundersökningar av TNS Global Technology index vikten av innovation för att konsumenternas preferenser, med konsumenter som kräver ny teknik inom enheterna de köper och tidigare banbrytande innovationer som pekskärmar blir en del av konsumenternas standard förväntningar när de köper en ny mobiltelefon. Enkelt uttryckt, företag som misslyckas med att hålla jämna steg med konsumenternas förväntningar snabbt förlora konsumenternas uppmärksamhet och lojalitet.

Innovation på alla områden

Innovation handlar inte bara om de senaste bells och visselpipor på din mobiltelefon. Faktum är att vissa av de mest framgångsrika innovationer innebär helhets förbättringar av hela mobiltelefon erfarenhet. Försäljningsframgång iPhone, till exempel, visar på vikten av det innovativa programvarusupport som medföljer produkten. Tidiga iPods gjorde knappt en buckla på marknaden tills iTunes system som konsumenterna ett enkelt sätt att hantera och hämta musik. Samma gränssnitt har varit avgörande för iPhone framgång, med nedladdningsbart innehåll och appar, både gratis och betalas, vilket bidrar både till användarupplevelsen och Apples bottom line.

Innovation på tillväxtmarknaderna

Även rika marknader driva handel i de mest banbrytande smartphones, tillväxtmarknader är den huvudsakliga tillväxtbransch för mobiltelefonindustrin, med konsumtion växer med över 15 procent varje år, enligt forskning från Ovum som citeras i en 2011 eWeek Europa artikeln. Dessa marknader har få konsumenter som kan komma de dyraste och avancerade nya produkter, men har ett stort antal konsumenter som kräver mer praktiska funktioner som tillförlitlighet och överkomliga priser. Dessa konsumenter, tillsammans med företagens önskemål att etablera ledande positioner på sina explosiva marknader, driver också innovationer för en helt annan konsumentgrupp, i synnerhet som bredband via en mobiltelefon har snabbt blivit det billigaste sättet att komma åt Internet i tillväxtländer .