Hur ta hand om Automotive Klarlack

June 1

Hur ta hand om Automotive Klarlack


Idag nästan 95% av alla alla inhemska fordon kommer från fabriken med en klarlack finish. Klarlack färg (även kallad tvåstegs färg) kan lätt underhållas av den genomsnittliga bilägaren som vet vad den består av. Klarlack innehåller en harts bas precis som vanlig färg förutom att det saknar pigment. Klarlack har speciella tillsatskemikalier som hjälper den motstår oxidation och UV (ultraviolett) ljus, som håller ytan på den klara beläggningen och pigmentet färgen nedanför den från Avtrubbning eller torkar ut. Processen för att upprätthålla en god klarlack yta kan utföras av den genomsnittliga fordonsägaren.

Instruktioner

1 Ordna att parkera bilen i något slutet utrymme som håller lacken bort från direkt solljus, dimma, regn, vägsalt, damm, luftburna spray och utsläppen till atmosfären. Parkera fordonet under någon takfoten eller en byggnad tak, om du inte har en sluten garage. Hitta en plast kapell med stolpar och uppföra det bekvämt parkeringsplats. Om kan erhållas eller förutsatt att ingen fast täck, köpa en bil täcka och installera det varje kväll på fordonet. De flesta skador på klarlacks resultat utifrån exponering och oxidation. Hålla fordonet i eller täckas över.

2 Tvätta bilen utan att misslyckas varje vecka. Meguiars har en speciell formel för att tvätta tydliga coat finish kallas NXT Generation, som innehåller mild tvål för att lyfta och separata mikroskopiska partiklar från färgen. En annan produkt, Gold Class biltvätt, också kan användas för bättre resultat än vanliga rengöringsmedel och tvålar. Annars använda ett milt diskmedel.

3 Tvätta och skölj fordonet. Doppa en mjuk fiber tvätt mitt i en hink fylld med tvål och vatten. Använd cirkulära rörelser med mitt, med början högst upp på fordonet och arbeta dig ner. Tvätta och skölj endast en panel i taget för att undvika tvål strimmor. Under den dagliga driften, tvätta alla fågelspillning, insekt splatter, urin eller träd bär fläckar omedelbart från fordonet.

4 Använd en klarlack renare och polish för att avlägsna grumling, oxidation eller svåra fläckar på klarlack finish. Ju renare och polska har speciella kemikalier för att ta bort ojämnheter som vanlig tvål och vatten tvätta inte kommer att ta bort. Använd Meguiars Quik Detailer att återställa ett sådant tillstånd på klarlack. Använd renare och polera varje månad eller så efter en schemalagd tvätt. Med cirkulära rörelser, som arbetar från topp till botten med samma metod som används för tvätt.

5 Applicera en kvalitet icke-slipande vax till fordonets färg varannan månad. Använd en pasta eller kräm vax, eller välja en av Meguiars produkter avsedda för klarlack finish. Vaxa fordonet med cirkulära rörelser en panel i taget och vänta på att vaxet att torka. Torka bort alla vaxrester med en mjuk frottéhandduk. Alltid vax inomhus om möjligt, eftersom direkt solljus tidigt torkar vaxet under applicering.

6 Köp en liten aerosol burk klarlack spray för touch-ups och panel ommålning. Tvätta ytan med tvål och vatten. Maskera av området med papper och maskeringstejp. Applicera tunna lager av klarlack spray med hjälp av en fram och tillbaka, släppa spraymönstret nedåt. Inte tvätta eller vaxa området för upp till en månad för att möjliggöra härdning.