Pixel Pitch Explained

June 6

Pixel Pitch Explained


Pixel pitch är en term som används för att beskriva avståndet mellan liknande färgade pixlar på TV-apparater, skärmar och andra bildskärmar. Vissa leverantörer istället hänvisa till denna egenskap som "dot pitch." Förhållandet mellan pixel och kvaliteten på visning på skärmen varierar något beroende på vilken typ av skärm i fråga.

Definition

Även TV och bildskärmar kan tyckas visa färger kontinuerligt är färgdisplayer faktiskt produceras av miljontals små röda, gröna och blå punkter som kallas pixlar. Pixel pitch definieras som avståndet mellan centrum för två intilliggande liknande färgade bildpunkter i bildelementgruppen. Till exempel, är avståndet mellan två närliggande röda pixlar på en tv-skärm som har en 0,21 millimeter pixel pitch exakt 0,21 millimeter.

mätning Plats

Förhållandet mellan pixel avståndet mellan pixlar på själva skärmen varierar beroende på vilken typ av bildskärm i fråga. Äldre CRT-skärmar och nyare LED och LCD skärmar åtgärd pixelavstånd direkt på skärmen; alltså en vanlig TV som hävdar en pixelstorlek av .28 millimeter faktiskt kommer att visa samma färg pixlar på det avstånd på skärmen. Å andra sidan, är bakprojektion tv åtgärd pixelstorlek på projektionskällan snarare än på skärmen, så att pixelavstånd på dem i verkligheten mycket större än pixel hävdade på lådan.

kvalitets~~POS=TRUNC

I allmänhet kommer en TV eller bildskärm med en lägre pixel rating visa bilder tydligare än en liknande TV med en högre pixel pitch betyg. Små skillnader i pixelstorlek är mindre märkbara för snabbt rörliga bilder och mer märkbar för statiska bilder såsom grafik och text. I allmänhet kommer en TV-skärm som visar på ett pixelavstånd .21 millimeter eller mindre framställa en bild som visas skarp för det mänskliga ögat.

enhets~~POS=TRUNC Skillnader

Olika typer skärm tenderar att använda olika pixel pitch. Nyare förekomster av den gamla CRT-skärm teknik har normalt en pixelstorlek mellan .28 millimeter och .51 millimeter, medan moderna platta bildskärmar sträcker sig typiskt från .16 millimeter till .29 millimeter. Stora skärmar som är avsedda för inomhus presentationer visar en mycket grainier upplösning, med värden som sträcker sig från en till 20 millimeter, medan bildpunkters upplösning för gigantiska utomhus bildskärmar såsom stadion resultattavlor kan nå upp till 34 millimeter. Medan bakprojektion tv skryta ofta en pixelstorlek på omfattningen av mikrometer snarare än millimeter, är planen uppmätt på projektionskällan; pixlarna på skärmen visas vanligtvis med en delning som liknar vanliga TV-apparater.