2006 Chevy Colorado Specifikationer

September 23

2006 Chevy Colorado Specifikationer


Colorado var Chevy inträde i kompakta, som nu kallas medelstora, lastbilsmarknaden under 2004. Med mindre motorer och mer utrymme än vanliga pickups, erbjöd komfort och bränsleeffektivitet över dragande kraft och lastkapacitet. Medan 2006 hanterar bra på och off-road, avsaknaden av en V8 eller V6-motor alternativ förpassar det mer att vara en bra personligt bruk lastbil än en allvarlig terrängbil eller arbete lastbil. Fem olika trim finns tillgängliga, som sträcker sig från basen LS till arbete lastbil trim.

Motor och transmission

Standard i de flesta 2006 modellerna är en 2,8-liters, V4 motor med 175 hästkrafter och 185 foot-pounds av vridmoment. Alla modeller, utom LT2, levereras som standard med en fem-växlad manuell overdrive växellåda och en fyrväxlad automatisk överväxel finns som tillval. Bränsleekonomin i staden är 16 miles per gallon för automatisk och 18 för den manuella, medan på motorvägen är det 22 och 23, respektive. En 3,5-liters V5 motor med 220 hästkrafter och 225 foot-pounds av vridmoment, är tillval på de flesta modeller och standard på vissa. Bränsleekonomin för båda sändningar i staden är 19 miles per gallon, medan på motorvägen handlar det om 24. Den maximala dragkapacitet, beroende på motorn, är mellan 3000 och 4000 pounds, och den maximala lastkapaciteten är mellan 1200 och 1500 pounds .

Fjädring och hantering

Alla trim kommer som standard med baksidan, två-hjulsdrift och fyrhjulsdrift är tillgänglig på de flesta. Det finns fyra möjliga suspensioner med 2006 Colorado. Standarden, Z85, har en spiralfjäder, oberoende framhjulsupphängning och bakre bladfjädring och finns med två- och fyrhjulsdrift. Off-road, Z71, med 8,4 inches av markfrigång, finns även med två- eller fyrhjulsdrift och lägger till en torsionsstång, framvagn med tunga chocker. Den sportiga, låg-ridning är ZQ8 endast tillgänglig med tvåhjulsdrift och erbjuder en sport-fjädring paket. En extrem sport fjädring finns också, vilket är 1,6 inches lägre än ZQ8 och utrustade med gasdrivna chocker.

Inredning och rymden

Basen, LS trim erbjuder en vanlig interiör med en hård, plast streck och stor, lätt att hitta knoppar. Luftkonditionering, tilt-styrning och farthållare är standard. Det finns en vinyl, 60/40 delad bänk och gummimattor. Flytta upp i trim, standard funktioner inkluderar en trasa, 60/40 bänk eller skålade säten, med möjlighet till läder, en AM / FM / CD-stereo och elfönsterhissar och lås. Tre hytttyper finns: regelbunden, med 40 inches av takhöjd och 42 av benutrymme; den större förlängda hytten, med en hopfällbar 60/40 baksätet, har 38 inches av takhöjd och 23 av benutrymme; och besättningen hytten har en 60/40 liggande och fällbart säte, erbjuder 38 inches av takhöjd och 35 om benutrymme. Både de förlängda och manskapshytter har fyra dörrar.