Tips för en fyra Pipe anpassad Exhaust

June 10

Tips för en fyra Pipe anpassad Exhaust


Avgaser är ett av de områden som kan göra eller bryta bilens persona och användbarhet. När det gäller ljud, tänk på avgaserna som en grafisk equalizer för din motor; en väl utformad uppsättningen ledningar kommer att förstärka motorns lägre och mer honungssöta anteckningar framgångsrikt blanda dem vid höga varvtal med högre toner. En fyra-pipe anpassade avgassystem kan faktiskt bidra till att ge din bil en karaktär alla sina egna, men det kan också förvandla din bil till en olaglig, huvudvärk framkallande röra om de utförs dåligt.

Fasen Pipes

Om du sätter en fyra-rörsavgassystem på en V8 (två per sida) sedan undvika bara förbinder de fyra portarna på en sida i två genom att gå intilliggande slut cylindrar. I stället gå oavsett primär oavsett cylindrar som är 180 grader ur fas med varandra, så att avgaserna alltid flyter genom din två-till-en samlare. Detta kommer att bidra till att öka rörets "sophantering" kapacitet, eller förmågan att suga avgaserna ur cylindern med hjälp av vakuum. "Tri-Y" rubriker så kallade eftersom de använder cylinder infasning, så forskning bildresultat för Tri-Y rubriker för din motor för att avgöra vilka cylindrar är ur fas.

Balansering av flödet

Om du skulle köra en enda, 10-fot långa röret från varje avgasporten, tryckpulser inuti detta rör skulle någon gång börja backa upp och hindra flödet. Denna omvända trycksättning kommer faktiskt knuffa avgaserna tillbaka in i motorn. Du kan undergräva denna process genom att installera crossover en avgas mellan dina rör om två till tre fot från avgasportarna. Använd en vinklad "X-pipe" crossover snarare än en rak, old-school "H-Pipe" crossover för maximal effekt och en mjukare avgasljud.

Tune för Sound

Top Fuel dragsters och traktor-pull monster har massiva och ibland flera motorer, och det är därför de kan komma undan med individuella rör och ändå låta cool. Men skulle en 1.6L Honda-motor med samma inställning låter som fyra FN-dova, 400cc smutscykel motorer som körs i tandem; mer racketen än racy. Att blanda avgas anteckningar till något mindre motbjudande, överväga att bygga en anpassad 4-in-4-out ljuddämpare och installera det någonstans i systemet. En allt stål kammare ljuddämpare skulle bevara det mesta av MUSTIGHET du letar efter, men noteringen kommer inte att vara så smidig som med en glasfiberfyllda ljuddämpare. Vad du än gör, inte rutt rören så att två utgång på den ena sidan av bilen och två utgång på den andra. Gör detta, och oavsett var du står, kommer bilen låter som en övervuxen gräsklippare.

elektroniska kontroller

En fyra-rör installationen helt enkelt inte fungerar med de flesta dator styrsystem. Avgasmonterade O2 (syre) sensorn behöver en läsning från alla cylindrar, inte bara ett rör som du väljer att montera den. O2 sensor skulle köra kallt, berättar datorn det finns för mycket bränsle. Datorn skulle kompensera genom alltför lutar ut bränsleblandningen, oavsiktligt stekning din motor. Du kan köra fyra O2 sensorer, men du behöver en dyr eftermarknad bränsleförvaltningsenhet (omprogrammerbara dator) att göra det.