Hur man kan blockera ett kontaktnummer

March 17

Irriterande eller trakasserande samtal kan vara en riktig börda, särskilt om du känner personen tillräckligt bra för att få honom i kontaktlistan i telefonen. Den goda nyheten är att om du vill hindra någon från att ringa dig det finns åtgärder du kan ta med din mobiloperatör för att säkerställa att oönskad ringer blockerad från att ringa i telefonen.

Instruktioner

1 Kontakta din operatör. Den avgiftsfritt nummer ska anges på deras hemsida eller på din mobiltelefon faktura.

2 Fråga kundtjänst för ett nummerblock. Många cellulära leverantörer erbjuder denna funktion och vissa kommer att ta ut en månadsavgift för det. Om tjänsteleverantören inte erbjuder ett nummerblock, gå vidare till nästa steg.

3 Läs i manualen för din mobiltelefon luren. Telefonen i sig kan komma utrustade med en samtalsblockeringsfunktionen. Om så inte är fallet med din telefon, gå vidare till nästa steg.

4 Kolla på nätet för call-blockerande program. Du kanske kan ladda ner en app till telefonen som gör att du kan ange den oönskade uppringarens nummer och hindra honom från att ringa dig.

Tips

  • Ta bort oönskade uppringarens namn från kontaktlistan och kontrollera ID varje gång du får ett samtal för att säkerställa att det inte honom ringer dig.