Ion USB Turntable Tips

March 2

Ion USB Turntable Tips


ION USB skivspelare tillåter människor som har vinylsamlingar att importera sina gamla skivor till datorn och konvertera dem till MP3 utan att behöva specialiserade ljudmottagare och phono förförstärkare eller dator ljudkort. Vridbordet har också regelbundna RCA-utgångar, och eftersom det har en inbyggd förförstärkare kan ansluta till alla moderna hemljudsmottagare.

Bälte

Kontrollera remmen installationen på skivtallriken om posterna verkar vara att vrida för fort. Bältet är förinstallerad på undersidan av skivtallriken när du öppnar det, och du bör ha placerat bälte runt spindeln. Om det har fallit, kan skivspelare spela för fort. Ta bort glidmattan från skivtallriken och vrid tallrik så att du kan se spindeln mässing. Justera bältet så att den är lindad runt spåret i spindeln.

Inspelning

Använd EZVinyl program för att spela in ljud till din dator. Programmet ingår i ION. Om du vill importera en post i datorn, placera skivan på skivtallriken och satte nål skivspelare armen vid startpunkten av albumet. Öppna EZVinyl och klicka på "Nästa" och sedan trycka på "Record" -knappen och börja spela skivan. Du bör se nivåmätarna fungerar. Varje gång ett spår tar slut och du vill spela in en ny låt, tryck på "Nytt spår" -knappen i programmet, annars albumet kommer att registreras som en lång låt.

Djärvhet

Använd Audacity att göra mer avancerad inspelning, såsom justering volymnivåer och brusreducering. Audacity är en gratis nedladdning (se Resurser) och även på en separat CD med ION USB-skivspelare. Om du vill använda Audacity med ION, först ansluta skivspelaren via USB-kabeln och slå på den. Nästa, öppna Audacity, öppna sedan "Inställningar" och sedan "Audio I / O." Slå på USB Audio Codec då att lyssna på skivan under inspelning, klicka på "Software Playthrough". Slutligen, välj "tvåkanalig inspelning."