Hur Spola styrservovätskans på en Ford Ranger

October 3

Hur Spola styrservovätskans på en Ford Ranger


En av de mest förbisedda underhåll objekt på ett fordon är servostyrningsvätskans flush. Precis som med alla andra fordons vätska, bryter styrservo ned med tiden och förlorar långsamt sin förmåga att skydda servopumpen och styrväxeln. Många verkstäder rekommenderar att du har din styrservo spolas varje 45.000 miles på deras butik. Men för mindre än de tar betalt för arbete ensam, kan du köpa utrustning och vätska och spola det själv.

Instruktioner

1 Klipp 4 fötter akvarium slang på mitten och anslut sedan en bit till inloppet och en till utloppet på akvariet pumpen.

2 Starta motorn på din Ford Ranger sedan höja huven. Ta styrservo locket och ställ den åt sidan.

3 Placera inloppsröret till en liter styrservo och utloppsröret ned i styrservobehållaren. Anslut pumpen till vägguttaget. Om pumpen är utrustad med en on / off knapp, slå på den och sätter ned den.

4 Instruera en hjälpare att komma in i hytten och långsamt vrida ratten helt åt vänster sedan helt tillbaka till höger. Övervaka flaska behållaren och styrservo. När flaskan är tom, upprepa steg 3 och 4 med den andra flaskan av vätska tills behållaren är nästan överfyllda.

5 Omvänd rören på pumpen och sug ut den smutsiga vätskan när vätskenivån är precis nedanför toppen av reservoaren. När du har sugs ut allt, fyller behållaren med ny vätska till fyllnadslinjen.

Tips

  • Medan många försäljare kan försöka sälja dig på idén att köpa servostyrning rengöringsmedel eller balsam, är alla dina Ranger behöver ordentlig styrservo. Undvik att lägga några tillsatser till servostyrningen när som helst, oavsett anledning.
  • Professionell servostyrning flush maskiner är inget annat än en liten plastverktygslåda med akvariet pumpen bultas på insidan och en tre-vägs switch fast i strömkretsen. Om du planerar att utföra många servovallningar, plocka upp en verktygslåda och en tre-vägs switch för att göra jobbet lite lättare samtidigt så att du kan lagra "spola maskinen" bort på ett säkert sätt.